Premium stoker
Een promo-post op Facebook over het aanvullen van de wintervoorraad met openhaardhout van Houtmaatje lokt reacties uit. Positieve reacties maar ook wat verbazing en haatberichten. We krijgen links en foto’s toegestuurd van aanbieders die voor 130,- of minder een kuub hout op je oprit storten. Als we goed kijken is het een mix van wilg, wat eik maar vooral restanten fruitbomen, berk en essen. Soms wat beuk er tussen. Dat varieert.
 
Nee, zo goedkoop kunnen wij het niet leveren. Maar we bieden ook geen mix van verschillende houtsoorten aan. En al helemaal niet losgestort op je oprit!
 
Natuurlijk kun je overal wel #openhaardhout krijgen. En als het niet uitmaakt dat het vuur spat en knettert… als het niet uitmaakt dat je zó door je hout heen bent omdat het snel verbrandt en veel as geeft…. blijft dan vooral reageren op dat soort aanbiedingen.
 
Wij richten ons op een ander soort stoker. Mensen die het netjes aangeleverd willen hebben. Die ook zeker weten dat ze 1.8 kuub of meer krijgen. (lees ook het artikel: Een kuub is geen kuub). Waar voor hun geld, geen rommelspul maar mooie beuken stammen die lekker warm en lang branden. Blokken die zich makkelijk in de houtopslag laten stappelen en het hele jaar door leverbaar zijn. En hout dat vooral de tijd heeft gekregen om op een natuurlijke manier te drogen: door wind en zon. #duurzaam
 
Tegen sprokkelaars en sjaggeraars kunnen we niet op. En dat willen we ook niet. Ieder z’n handel, ieder z’n voorkeur. Wij weten dat we kwaliteitshout verkopen. Wil jij het eens proberen? Die openhaard of kachel brandt nog wel een maand of wat voor het zomer wordt. En laat ons weten hoe het is bevallen. 😉