Wij kopen zon- en windgedroogd beukenhaardhout.
En daar hebben we een goede reden voor!

Er wordt namelijk veel reclame gemaakt voor ovengedroogd hout, maar wij vinden het niet gepast om haardhout in ovens te drogen, zeker niet in tijden van hoge energieprijzen.

Duurzamere droogmethode

Daarom kiezen onze Bosnische houthandelaren voor een duurzamere droogmethode. Het hout wordt namelijk op de plek waar het gezaagd en gekloofd wordt, in de buitenlucht gedroogd. Door natuurlijke omstandigheden zoals zon en wind verloopt dit droogproces perfect. Het hout dat wij kopen heeft na het kloven al weken buiten gestaan en is afgedekt met een zeil, maar staat wel in de wind. Men begint direct na de winterstop met kloven en stapelen, waardoor de houtblokken op pallets lang genoeg de gelegenheid krijgen om op een natuurlijke manier te drogen. In onze opslag in Roosendaal wordt nog enkele weken overdekt drogen toegevoegd maar we drogen ook in Nieuwe Tonge op het boerenerf (Goeree Overflakkee) aan de zeewind. Zodat u duurzaam gedroogd kwaliteitshout in huis krijgt.

Haardhout wordt als “droog” beschouwd wanneer het vochtigheidspercentage onder de 20% ligt. Dan is het haardhout droog genoeg om direct te stoken. Als het vochtigheidspercentage hoger is dan 20%, moet het hout nog even langer drogen. Dat kan ook nog bij u in de opslag overigens. Onze beukenstammetjes hebben een vochtpercentage van maximaal 15%.