Er is geen mooier land om op vakantie te gaan dan Bosnië. Houtmaatjes Esther en Bernard komen er al jaren. Bernard is geboren in Zenica (Centraal Bosnië) en spreekt vloeiend Servo-Kroatisch. Esther reist er graag samen met hem heen om te ondernemen, vrijwilligerswerk te doen of om er te kamperen. “Zo zijn we in contact gekomen met Bosnische ondernemers in de houthandel. We kregen inzicht in waar het hout vandaan komt, hoe bomen worden geselecteerd, waar ze worden gerooid en door wie. We mochten op houtzagerijen en in houtverwerkingsfabrieken rondlopen en kregen zo een mooi beeld van het proces: van boom tot haardhout, plank of deur.” 
Dat bracht hen op het idee om hout te exporteren naar Nederland. 

Het Bosnische hout gaat al in vrachtwagens naar Duitsland, Italië en de rest van Europa. Men had alleen in Nederland nog geen samenwerkingspartner. Sinds begin 2023 komt daar verandering in. Esther en Bernard kopen haardhout in en verkopen dat aan particulieren en de groothandel onder de naam Houtmaatjes. 

Meer weten? Neem contact met ons op!

[contact-form to=”info@houtmaatje” subject=”Neem contact op met mij”][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”1″][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”1″][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” required=”1″][/contact-form]