Heeft u een open haard, een buitenhaard of kachel? En bent u op zoek naar brandhout van goede kwaliteit? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Of het nu gaat om kamperen, koken in de achtertuin of gewoon om uw huis warm te houden tijdens koude dagen. Mooi, langdurig brandend hout is dan praktisch, gezellig en warm.

Natuurlijk kunt u overal wel een zakje hout kopen. Bij uw supermarkt om de hoek, het tuincentrum of bij een boer die wat bigbags met hout heeft staan. Het is helaas niet altijd duidelijk om wat voor hout het gaat en waar het vandaan komt. Velen verkopen verschillende houtsoorten door elkaar. Fijn als je snel een vuurtje wilt stoken dat niet te lang brandt. Maar wil je mooi vuur, dat niet spat en knettert. Geef je de voorkeur aan hardhout dat veel warmte geeft? Bekijk dan ons aanbod van Bosnisch beuken!

Wij kiezen voor Bosnisch beukenhout 

Elke houtsoort heeft zijn eigen specifieke kenmerken en eigenschappen. Wanneer je kennis hebt van deze eigenschappen, kun je bewuster en beter stoken en meer plezier beleven aan je haardvuur. Loofbomen zijn de berken, de beuken en de es. Naaldbomen zijn de den en de spar. Wij verkopen alleen beukenhout en dat doen we met een reden. Loofhout, en met name beukenhout is het meest geschikt om mee te stoken. Het valt onder de hardere houtsoorten. Iets lastiger aan te steken maar met een hogere brandwaarde (energieafgifte) en met een langere brandduur. Het is dus langer genieten van een warm haardvuur dat niet knettert noch spat én minder as geeft. Het vervuilt uw rookkanaal niet en geeft geen gevaarlijke brandbare situaties in de kamer.

Bent u bekend met de Zwitserse methode van aansteken?

Zo stookt u milieubewust een mooi vuur zonder overlast te geven aan de omgeving.